Ik heb nu etappe 1 t/m 26 gelopen, totaal 498 km. Nog 0 km te gaan tot de Pietersberg! 

Etappe 1: Pieterburen - Winsum - 12 km

Woensdag 11 april 2018 --- 15 gr. zon, harde koude wind

Rond 11:00 uur thuis (in Brabant) vertrokken met m'n campertje. Naar Pieterburen, wát een eind rijden! Bij aankomst even rond gekeken, bij de Petruskerk en Domies Hoes. Een foto gemaakt van Molen De Vierwinden (voor m'n molens fotoverzameling) en langs Hotel Waddenweelde, waar de start is van het Pieterpad. Ja, eindelijk gaat het gebeuren ... mórgen start ik met het wandelen van het Pieterpad! Eind van de middag naar Noordpolderzijl gereden, waar ik op de Camperplaats ga overnachten. FF de dijk opgelopen om uit te kijken over de Waddenzee. Het is laag water, het is koud en het waait hard! Gauw naar de camper, lekker bakkie koffie en vroeg naar bed! Morgen STARTEN!

 

Dit spreekt voor zich ... 

 

Pieterburen - Molen De Vier Winden

 

Noordpolderzijl - vanaf de dijk

Dit spreekt ook voor zich ... 

 

Pieterburen - Petruskerk

 

Noordpolderzijl - De Wadden - vanaf de dijk


Donderdag 12 april 2018 --- 11 gr. harde koude wind en sluierbewolking

1e Etappe: Pieterburen - Winsum: 12 km 

Na het ochtendritueel vertrokken naar de P+R in Winsum. Van Winsum met een klein ov-busje, dat 1 x per uur rijdt, naar het startpunt in Pieterburen. Moest eerst nodig naar de WC, gelukkig was het restaurant open! Daarna GESTART!!! Dwars door de akkerlanden, over een hoge houten brug over een "maar" (maren = voormalige wadgeulen). Door een, na de ruilverkaveling (ja, die hadden ze hier ook), aangelegd bosje naar Eenrum, één van de vele wierdendorpen.

Dan 3 km lopen naar Maarhuizen langs het Mensingeweersterloopdiep (nou-nou wat een woord). Mensingeweer is een leuk wierdedorp met kerkje, trekvaart met "til" (bruggetje) en de mooie stellingmolen "Hollands Welvaart" uit 1833, helaas had ie geen wieken. Totaal 12 km wandelen is niet tegengevallen, het was een mooie, goeie start! Natuurlijk ook even in Winsum rondgekeken. Het dorp ligt op 2 wierden gescheiden door het Winsumerdiep. Zodoende heeft het 2 kerkjes, 2 molens en ook 1 café aan weerszijden van de haven. De brug, die van het ene café naar het andere café gaat, wordt de "Jeneverbrug" genoemd! Einde van de middag met de camper van Winsum naar de Camperplaats in Groningen gereden. Daar blijf ik voorlopig om vanuit Groningen een paar etappes te lopen.

 

Nèt Pieterburen achter me gelaten, het eerste stuk van het Pieterpad!

 

Mensingeweer - trekvaart met "til" en molen Hollands Welvaart

 

Eenrum - Molen De Lelie

Dwars door akkerlanden en over hoge houten bruggetjes

 

Winsum - mooi wandelen langs het water ...

 

Winsum - Molen De Ster

De Pieterpad-tekens rood/wit zijn (hier) goed te volgen!

 

Winsum - Korenmolen De Vriendschap uit 1801

 

Winsum - Molen De Vriendschap

Noordpolderzijl - de CamperplaatsMaak een Gratis Website met JouwWeb