Ik heb nu etappe 1 t/m 26 gelopen, totaal 498 km. Nog 0 km te gaan tot de Pietersberg! 

Etappe 13: Laren (Gld.) - Vorden - 13 km

Maandag 13 augustus 2018 --- ca. 23 licht bewolkt en 's middags heftige onweersbuien 

13e Etappe: Laren (Gld.) - Vorden: 13 km

Gisteren zondag = rustdag (op Camperplaats Lookerland), rust óók vanwege de hoge temperatuur, ca. 28gr en erg benauwd. Niet goed voor mijn lijf om dan te wandelen.

Voor vandaag (maandag dus) regen voorspeld maar om 9:30 uur was het nog steeds droog met een aangename temperatuur en een half blauwe lucht. Het zag er goed uit en ik dacht: wie niet waagt, die niet wint: "Ik ga de volgende etappe lopen, die is maar 13 km, moet kunnen". Helaas bleek later dat ik deze keer niet gewonnen had ... 

En hup, daar gaan we weer ... camper pakken, fiets naar Kasteel Vorden brengen (het eindpunt van de etappe). Met de camper naar Camping Hietkamp in Laren (Gld) en installeren. 1 kilometertje lopen naar de kerk in Laren, het beginpunt van de 13e etappe, de laatste uit het eerste boekje! Uiteindelijk om 13:00 uur begonnen met wandelen. Dat ik vandaag niet gewonnen had bleek al na 3 km, de eerste heftige onweersbui. Onder een dikke boom bij een boerderij zeker een half uur staan schuilen in m'n poncho en met m'n paraplu! Ik heb nog overwogen om na de bui terug te gaan, niet dus. 

 

Langs de weg --- spreekt voor zich

Langs de Dochterenseweg

Langs de Dochterenseweg

Langs de Dochterenseweg

OEI, dat houden we NIET droog!

En toen begon het gedonder! Met één fikse knal waar ik nog best van schrok! 

Dus toch maar verder gelopen, over de Spoorlijn Zutphen-Hengelo, over het Twentekanaal en over de Berkel, naar de Oude Vordenseweg, een statige laan met een dubbele rij beuken. Dáár kreeg ik de 2e bui op m'n nek. Weer een half uur staan schuilen, het was een ware wolkbreuk! Heftig om te zien! (Stiekem had ik er ook wel lol in, nou ja ik werd zelf niet nat en bang voor onweer ben ik al lang niet meer). De bospaden veranderden in stromende beekjes maar de bodem was zo droog dat het water snel weg was.   

Het Twentekanaal overgestoken - het blijft donker 

En de Berkel over - nog meer onweer in de lucht? 

Oude Vordenseweg - na een zeer heftige onweersbui! 

 

Door het oude Landgoed Velhorst met landhuis, boerderijen en bos. Tegenwoordig in bezit van Natuurmonumenten. Door het Grote Veld, dat is een heideveld dat geen heideveld meer is (Natuurmonumenten probeert het te herstellen). Er lopen een paar historische wegen doorheen, zoals de Oud Borculoseweg en de Oud Larenseweg, hier kom je overheen met het Pieterpad. Die vond ik wel erg lang maar dat kwam mss door de aanhoudende regen. 

 

De Oud Larenseweg - het water zakt snel in de grond

Mooie damp boven het veld als de zon er op komt! 

 

Nog langs de buitenplaatsen Het Enzerinck uit 1826 en Den Bramel uit 1396 en via het station Vorden en een stukje door het dorp naar Kasteel Vorden. Nog 17 km met de fiets terug naar de Camping in Laren. Gelukkig was het toen opgeklaard en kon ik op mijn gemakje fietsen. 

 

Buitenplaats Het Enzerinck 

Vorden, kunstwerk op de rotonde - Kasteel Vorden op de achtergrond

Voormalig Kasteel Den Bramel

De Pieterpad handwijzer bij Kasteel Vorden - Boekje 1 uit IK BEN OP DE HELFT!!!

 

Ik was om 19:30 uur weer bij de camper en heb een lekker éénpansgerecht gemaakt met gerookte zalm! Tóch blij dat ik gewandeld heb! (al heb ik niet gewonnen :-)  Maak een Gratis Website met JouwWeb