Ik heb nu etappe 1 t/m 26 gelopen, totaal 498 km. Nog 0 km te gaan tot de Pietersberg! 

Etappe 7: Sleen - Coevorden - 21 km

Woensdag 31 mei 2018 --- ca. 29 gr. heiig - laat in de avond onweer 

7e Etappe: Sleen - Coevorden: 21 km

Ondanks de warmte ga ik het er toch op wagen! De "baas" van Camperplaats De Kalverweide in Noord-Sleen, waar ik een paar dagen met mijn campertje verblijf, heeft me zijn mobiel nummer gegeven. Als er iets is, mag ik altijd bellen, dan komt ie me halen! Gisterenavond nog even naar hunebed D50 en D51 gelopen, die liggen zowat om de hoek van de Camperplaats! Was een luguber sfeertje daar, niet langer gebleven dan nodig was om een paar mooie foto's te maken. Bij de camper nog lang buiten gezeten en genoten van de mooie zomeravond!

Hunebed D50 - 17 meter lang!

Hunebed D51 - bij zonsondergang

 

 

Tóch nog héél lang getwijfeld; loop ik wel of loop ik niet met die hitte ... maar vanmorgen werd ik om 05:00 uur wakker en kon niet meer slapen. Ik dacht; als ik vroeg ga wandelen, ben ik al een eind op weg als het écht warm wordt. Dus opgestaan, wèl ff koffie gedronken en ontbeten en om 06:30 zat ik op de fiets naar Sleen om met de 7e etappe te beginnen! Het was prachtig buiten, de zon stond nog laag en scheen door de laaghangende nevel tussen de boerderijen en de velden. Al genietende kwam ik er na 2 km achter dat ik de verkeerde kant op liep (sukkel) dus terug... 

   

Vroeg in de ochtend - zo mooi 

 

Hier dus 2 km verkeerd gelopen ...

Mooi hè!

 

In Sleen zijn ze nogal trots op hun herstelde dorpspomp, maar hun pomp háált het niet bij de "Dikke Pomp" bij ons in Woudrichem! 

De herstelde Dorpspomp in Sleen

 

Stadspomp de "Dikke Pomp" in mijn woonplaats Woudrichem

Ik liep vandaag veel langs akkers, vaak over asfalt, maar lang niet saai! Mais dat nét uit de grond komt, veel aardappelen, bieten en zelfs een groot aspergeveld waar mannen met blote bast asperges aan het steken waren. Op een gegeven moment kwam ik uit bij de Jongbloedvaart, een kanaal tussen Sleen en de Hoogeveensevaart. Verrassend mooi begroeide oevers met waterlis enz. Veel libellen en waterjuffers. Een eind langs deze vaart gelopen, soms aan de rechterkant, soms aan de linkerkant en ook over een heel smal paadje met heel hoog nat gras! M'n schoenen en zelfs m'n sokken waren doorweekt! M'n broek was zeiknat tot halverwege m'n bovenbenen en het water liep gewoon in m'n schoenen! En het stikte daar van de stekende dazen! Die natte broek was zó droog maar de sokken en schoenen duurde een paar uur, ik heb er een paar zere (blauwe dus) tenen/nagels aan over gehouden! Het kanaal oversteken ging over 3 bruggen, waaronder 2 oude draaibruggen.   

            

Vaak langs akkers - mais, bieten, aardappelen, asperges enz. 

 

Jongbloedvaart Oude draaibrug 1

Drentsche heideschapen met gekrulde horens

 

Ik moest even wachten voor de brug - er kwam een schip aan 

Het smalle pad door hoog nat gras... zeiknatte schoenen en sokken   

 

Jongbloedvaart Oude draaibrug 2

De Jongbloedvaart - met veel libellen en waterjuffers

Na regelmatig een kleine (uitpuf)pauze verder gelopen door de buurtschappen Holsloot en Den Hool (met beschermd dorpsgezicht). Veel authentieke (grote!) boerderijen. Ondertussen is m'n broek droog, maar m'n rug nat van 't zweet! Maar goed; de overweg overgestoken van de trein Coevorden - Emmen. Bij de plek waar vroeger het stationnetje van Dalerveen stond, staat nu een mooie picknicktafel/banken, lekker in de schaduw! Daar rond 11:30 uur geluncht.   

 

Holsloot en Den Hool - authentieke boerderijen (leuke brievenbus)

 

Holsloot en Den Hool - authentieke boerderijen

 

Holsloot en Den Hool - authentieke boerderijen - uuuhhh .. Marokko???

 

Lunchtijd - Dalerveen, waar vroeger het stationnetje stond, de trein Coevorden --> Emmen raast voorbij

en de boer op z'n trekker raast ook voorbij! 

In Dalerveen werd ik bij de Stidalschool aangenaam verrast! Een van de leerlingen kwam naar buiten en vroeg of ik het Pieterpad liep en of ik wat te drinken of te eten wou kopen, opbrengst voor het goede doel! Ja natuurlijk! Een flesje heerlijk koel water en een koek! Op een grote kaart van Nederland moest ik een punaise prikken op de plaats waar ik vandaan kwam!  Heel leuk gesprek gehad met deze aardige meid (de foto van haar en mij plaats ik maar niet, ik sta er niet geweldig op!)

Weer verder; het Drostendiep overgestoken (is gewoon een grote sloot!) - Langs het kunstwerk "Driftplein", het bestaat uit 3 geraamtes die verschillende gebouwen voorstellen. Er zit een hele filosofie achter. - Even gestopt bij een kleine Joodse begraafplaats, gesticht in de 18e eeuw. 

 

Het Drostendiep (een sloot dus!)

 

Kunstwerk "Driftplein" - 3 "skeletten" van gebouwen

 

En langs een kleine Joodse begraafplaats 

 

Rond 15:00 uur was ik in Coevorden.  Ik ben de stad niet volgens de route doorgelopen (dat doe ik morgen) maar rechtstreeks naar het station gegaan. Eerst een heerlijk koud **** 0% gedronken bij het dichtstbijzijnde café. Dát smaakte! In de verte zag je de onweerswolken zich ontwikkelen! Op het station ontmoette ik, terwijl ik wachtte op de trein naar Emmen, een Pieterpad-echtpaar. Hun auto stond in Emmen en ze moesten naar Sleen. Ze boden me spontaan een lift aan en zetten me bij m'n camper af, dus ik hoefde het laatste stuk niet met de bus! Pieterpadters zijn aardige mensen! Tóch een goed gevoel over deze (hete) etappe!

 

16:00 uur Station Coevorden - in de verte ontwikkelt zich het onweer ...

16:00 uur - Donkere wolken, we houden het niet droog!!!

Donderdag 1 juni 2018 --- ca. 28 gr. heiig - later in de middag onweer 

7e Etappe: Sleen - Coevorden: 21 km (vervolg: alleen Coevorden stad)

Vanmorgen gezellig en uitgebreid koffie gedronken met mijn buren op de Camperplaats in Noord-Sleen. De man is ook hobbyfotograaf en heeft dezelfde camera als ik. De vrouw kan heerlijk keuvelen! Om 12:00 uur met de camper naar Coevorden gereden, geparkeerd en de laatste km's van de etappe van gisteren volgemaakt. Een stuk gelopen langs het Stieltjeskanaal, gegraven rond 1880 en van grote betekenis geweest voor de ontginning van het Dalerveen. Door het Van Heutzpark met een "sierlijke" Watertoren. Langs het Kasteel (voormalig slot van deze Vestingstad) en het Arsenaal bij de haven. Coevorden is de enige échte stad in Drenthe! De Markt; met fontein de Ganzenhoedster, café 't Geveltje uit 1765 (het behoorde tot de militaire gebouwen!) en een Vishandel waar ik een heerlijk lekkerbekje verorberd heb! 

 

Camperplaats De Kalverweide in Noord-Sleen

 

Het Kasteel

 

De Watertoren

Tussen het Van Heutzpark en het Stieltjeskanaal

 

Het Arsenaal aan de Haven

 

De Markt met fontein De Ganzenhoedster

Fontein in het Van Heutzpark 

 

 

Café 't Geveltje uit 1765

Eind van de middag naar mijn volgende camperstop gereden, Camperplaats De Kruserbrink in Hardenberg, aan de rand van een prachtig park en naast een mooie volière met allerlei vogeltjes. Op en rond de camperplaats veel ganzen met jongen, ze waren gelukkig niet agressief. Om 17:30 uur barstte het onweer los, daarna was het veel koeler! Morgen etappe 8, dan passeer ik de provinciegrens Drenthe-Overijssel! 

17:30 uur - uit m'n camperraam - de regen kwam met bakken uit de hemel! 

CP De Kruserbrink in Hardenberg - links de volière

Het park naast de Camperplaats - veel ganzen met jongen!