Ik heb nu etappe 1 t/m 26 gelopen, totaal 498 km. Nog 0 km te gaan tot de Pietersberg! 

Etappe 6: Schoonloo - Sleen - 24 km

Zaterdag 5 mei 2018 --- ca. 22 gr. alleen maar zon 

6e Etappe: Schoonloo - Sleen: 24 km

Het is gelukt! Zó trots op mezelf! 24 km gewandeld! Gestart om 09:30 uur in Schoonloo en om 17:00 uur was ik bij het eindpunt in Sleen. Nee, ik ga niet snel want ik sta vaak stil om foto's te maken of even te zitten en te genieten van landschap en natuur! Veel door de bossen gelopen, lekker want het is best warm. De bossen in Drenthe zijn bijna allemaal aangeplant, niet te geloven! De percelen zijn genummerd. Op de hoek van elk perceel ligt een zwerfkei met het nummer van het perceel er op. De heidevelden die er ooit waren zijn ontgonnen, ze zijn omgespit tot de diepe veenlaag boven kwam. De ontelbare stenen en keien die daarbij boven kwamen, werden gebruikt om er bospaden mee te maken (én een bankje!). Je ziet ze overal in het bos terug. Ik vind het niet lekker lopen! 

 

Heerlijk wandelen

 

Over paden van opgegraven keien

 

Over prachtige bospaden

 

Die "flint"paden "lopen" niet lekker

 

Nog fris groen voorjaarsblad

 

Bank van opgegraven keien 

 

Soms kwam ik nog langs drassige stukjes hoogveen, zoals De Tweelingen en de Meeuwenplassen, vol met wollegrasjes. Er schijnen nog bijzondere planten en beestjes te zitten, die heb ik niet gezien. En wildebeesten, die heb ik wél gezien, ze stonden af te koelen in het water. Er liepen zelfs jongen bij. De bossen uit, langs het Orvelter Veld. Dwars door het Sleener Zand, wat dus geen zand is, maar bos ... Overgestoken via een brug over het Oranjekanaal. Naar het Pieterpadmonument geklommen, op een heuvel, ter nagedachtenis aan Bertje Jens en Toos Goorhuis, de initiatief-neemsters van het Pieterpad. Wéér langs een grote pré-historische grafheuvel, Galgenberg. In de Middeleeuwen werden hier ter dood veroordeelden opgehangen! brrr!  Het vliegtuigmonument en het hunebed de Paapse Kerk heb ik links laten liggen, dat was te ver voor vandaag. 

 

Drassig hoogveen met ... ?bloemen

 

Pieterpadmonument

 

Rustige Wildebeesten !!!

 

Grafheuvel / Galgenberg

 

Brug over het Oranjekanaal

 

Verboden op te klimmen!

 

De laatste kilometers gingen dwars door de weilanden en akkers, de kerktoren van Sleen als baken in de verte! Het leek dichtbij, maar Sleen was nog een heel eind!  Daar aangekomen een welverdiend ijsje gegeten! Na ruim 3 kwartier wachten kwam de bus die me weer terug bij de camper in Schoonloo bracht! De bus rijdt maar 1 x per uur.

 

De laatste kilometers dwars door weilanden en velden naar Sleen, de kerktoren als baken in de verte! 

 

De volgende dag, 6 mei, naar camperplaats De Kalverweide in Noord-Sleen gereden om daarvandaan de volgende etappe te lopen. Maar ... het wordt de komende dagen 27 gr. en warmer, dat trek ik niet. Na nog even in Noord-Sleen rondgekeken te hebben en natuurlijk wat foto's te hebben gemaakt, naar huis gereden. Tot de volgende keer! 

 

Noord Sleen - Molen Albertdina

 

Sleen - Molen De Hoop. Heeft eerst in  Amersfoort gestaan. Veel molens in Drenthe zijn "2e handsjes". 

 

Noord Sleen - prachtige boerderijen

 

Sleen - 10 ton zware zwerfkei van pyraliet, een steensoort die voorkomt in Zuid-West Finland. zo'n 250.000 jaar geleden is deze met het ijs naar ons land gekomen. 

Sleen - pauw van kippengaas op hek

 

Noord Sleen - Molen Albertdina. Deze molen heeft eerst in Usquert gestaanMaak een Gratis Website met JouwWeb