Ik heb nu etappe 1 t/m 26 gelopen, totaal 498 km. Nog 0 km te gaan tot de Pietersberg! 

Etappe 14: Vorden - Zelhem - 17 km

Woensdag 15 augustus 2018 --- ca. 22 bewolkt

14e Etappe (boekje 2 - 1e etappe): Vorden - Zelhem: 17 km

Overnacht op de Camperplaats bij het Zwembad in Hengelo Gld. Na het ochtendritueel en ontbijt naar Kasteel Vorden gereden (± 8 km) en daar de camper onder de bomen geparkeerd zodat het niet te warm wordt voor poes Vampy, die nog steeds meereist in de camper! Om 8:00 uur was ik al aan de wandel! Natuurlijk even in de voetsporen getreden van de bedenkers van het Pieterpad, Toos en Bertje. Er ligt een plaquette met hun voetafdrukken bij het kasteel. In 1983 werd bij Kasteel Vorden het Pieterpad officieel in gebruik genomen. Ik heb vorige week 2 Pieterpadpoppetjes gekocht voor aan de rugzak, ik heb de poppetjes 'Toos en Bertje' gedoopt!      

Bij deze brug bij Kasteel Vorden ligt de plaquette met voetafdrukken van Toos en Bertje, de bedenkers van het Pieterpad

Hier sta ik half op de plaquette met de voetafdrukken van Toos en Bertje 

Mijn Pieterpadpoppetjes "Toos en Bertje" reizen voortaan mee aan mijn rugzak (met dank aan Astrid, die ze gemaakt heeft)

Via deze brug kom je in het Landgoed van Kasteel Vorden

 

Deze etappe ging weer door 2 schitterende Landgoederen, Landgoed Vorden en Landgoed Kieftskamp. Het is toch fantastisch dat je gewoon over particulier gebied mag wandelen! Via de Lindeseweg kwam ik in het esdorp Linde  (uiteraard) na even een bergje beklommen te hebben, de "Kapellebult", waar ooit een kapel heeft gestaan. Er staat nog een bijzondere gedenksteen. Bij de mooie Lindesche Molen is een prachtig rustpunt, er stonden zelfs picknicktafels. Ondanks het vroege uur was het open, wel zelfbediening, er was niemand aanwezig. Het enige dat ik op dat moment nodig had was het toilet ... Natuurlijk wat foto's gemaakt gemaakt van de molen voor m'n verzameling.   

Wandelen door particuliere Landgoederen 

Op de Kapellenbult - tekst: "Verheft zich hier geen bidplaats meer; 't Heelal is tempel voor den HEER" 

 

Naar het rustpunt bij de Lindesche Molen

Om 9:15 uur aangekomen bij het rustpunt bij de Lindesche Molen - al vroeg geopend!

De maisvelden zijn hier zó groot dat ze het maiszeeën noemen. Deze "zee" heeft helaas enorm geleden onder de droogte. Ik denk niet dat hier nog veel mais te halen is ... een strop voor de boer?  

 

Vanaf Linde zag ik in de verte Huis 't Zelle al liggen, een oud slot en leengoed van Gelre. Het wordt nog steeds bewoond en geëxploiteerd door de adellijke familie Van Dordt tot Medler. Sinds 1996 is er ook een golfbaan op het terrein, met een restaurant! Het Pieterpad loopt daar vlak langs. Ondertussen was het echt wel tijd voor een bakkie koffie. Ik twijfelde even want het was er erg druk, maar een (aardige) golfmeneer vertelde me dat er die dag een toernooi was en dat ik toch echt de lekkere koffie moest nemen en een plaatsje op het terras zoeken! Ik zat nog maar net toen er uit tegenovergestelde richting nóg een wandelaar aankwam (uit Schagen, als ik me goed herinner). Samen hebben we van onze koffie genoten en een leuk gesprek gevoerd.    

In de verte: huis 't Zelle, bewoond door de adellijke familie van Dordt tot Medler. 

Het golfterrein met restaurant bij huis 't Zelle - gezellig koffie gedronken met een andere Pieterpadter 

 

Daarna een paar lange rechte stukken over (zand)paden gelopen in voormalig stuifzandgebied 't Zand. Op een gegeven moment kwam ik bij een betonnen pad dat naar een boerderij ging, dat pad moest ik toch écht hebben, voor alle zekerheid heb ik het boekje geraadpleegd! Het pad ging dus gewoon vlak langs de boerderij over het boerenerf! Er liepen zwarte kippen met rode kammen en witte wangetjes, heel leuk, nog nooit gezien... (helaas geen foto)   

Door voormalig stuifzandgebied 't Zand

Uuhhh, bij de boer over het erf? FF m'n boekje checken!  

Ja, het staat er écht! Wandelaars mogen over het erf! 

Bij de hooischuur rechtsaf ... 

Dat ding is een horzelvanger!!! Vertelde de boer.

En hier verlaat ik het boerenerf weer 

 

 

Wat doen die twee sukkels hier nou???? 

 

Een paar kilometertjes verder liep ik Zelhem binnen, het eindpunt van de etappe. Meteen doorgelopen naar de bushalte en met bus 23 naar Ruurlo gereden, daar op de trein gestapt naar Vorden en nog een kilometertje of zo lopen naar Kasteel Vorden.  Poes lag lekker te slapen in de camper! Nog een ommetje gedaan rond het Kasteel, wat te eten gekookt en om 19:00 uur naar huis (Woudrichem) gereden. Deze week 4 etappes gelopen! Ik heb me goed vermaakt! 

Hieronder wat foto's van het ommetje rond Kasteel Vorden

 Maak een Gratis Website met JouwWeb